Eterična Ulja
i
Hidrolati

100% 

EKO / BIO / ORGANIC 

Eterična ulja 

Matičnjaka, Smilja, Bugarske Ruže, Lavande, Anđelike i Mirođije

Hidrolati 

Matičnjaka, Smilja, Bugarske Ruže i Lavande

O Uljima

Postoji osnovnih 7 ljudskih tela, koje čak i nauka neosporava.

Drugo po redu, iznad našeg tehničkog tela, je emotivno. Ono je razliveno, jer emocije nemaju strukturu i veoma je lako njime manipulisati. Kako?

Mislima, koje su domen strukturisanog trećeg tela. Zbog toga što su misli u strukturi, njih je teže promeniti i potrebna je veća disciplina. Tu se vidikarakter i  snaga ličnosti. Sreća je pitanje odluka koje donosimo, U stara
vremena te esencije su služile za parfeme. Industrija parfema je otišla u smeru mudrosti šta i kako mislimo i koje emocije pobuđujemo.

Postoje i lakši putevi rada sa emocionalnim telom i ožiljcima kojie nanjemu nastaju. Jedna od tih tehnika je aromaterapija. Isceljivanje emotivnih ožiljaka putem eteričnih ulja, koji se prave od lekovitog bilja vodenom destilacijom. U drevna vremena, te esencije su služile za parfeme. Industrija parfema je otišla u smeru veštačkih hemijskih mirisa, koji imaju prirodno identičnu aromu, uz pojačivače mirisa, konzervanse i druge aditive.

Pravi smisao parfema je bio aroma terapija.

Naravno da najskuplji parfemi i danas koriste prirodne mešavine mirisa i samo cenom se razlikuju od masovne hemijske produkcije.

Ruža

Rosa Damascena

Osobe ovog tipa su veoma radni, prelazi sve granice, kako kod sebe tako i kod drugih. Stavlja sebe na prvo mesto. Ljut ako mu protivurečiš. Voli sebe i poklanja pažnjuizgledu. Perfekcionista, takav da ne podnosi ni jednu boru, ožiljak ili nepravilnost na svom telu i licu. Podvrgava se plastičnim operacijama. Zbog prekomernog rada ima proširene vene. Kada se iscrpe pada u depresiju, emotivnu i mentalnu iscrpljenost, letargiju i apatiju. Eterično ulje Smilja, vrsta Helichrysum italicum: Miris drvenasto-medni sa pod tonom čaja. Nota srednja. Podstiče osobinu samoisceljenja organizma. Fantastičan na mestima svežih ožiljaka, operacijaklasične i plastične hirurgije. Podmlađuje! Čist koncentrat se nanosi nabore, ožiljke i proširene vene. Mešavina bademovog ili arganovog ili lešnikovog ulja (50 ml.) i 20 kapi smilja nanosi se na lice, vrat i ruke kao serum za podmlađivanje i zatezanje kože. Dodajte 5-10 kapi u postojeću kremu za ruke i lice pa ćete videti čudo. Daje fenomenalne rezultate kod proširenih vena i trombova. Leči uboje i podlive! Eterično ulje smilja je toliko nežno da se koristi u kupkama za bebe. Staviti 3 kap bademovog ulja i 1 kap smilja u kadicu punu vode. Za dezinfekciju očiju, možete staviti direktno kap smilja sa spoljne strane kapka i nežno ga utrljati oko celog oka ili pomešano sa susamovim ili ribljim uljem (odnos 20 kapi smilja i 20 kapi ulja). Dezinfikuje i smiruje upaljeno, crveno, zagnojeno i krmeljivo oko. Inhalirajte se u slučaju kašlja, astme i bronhitisa. Odličan kod reume i artritisa.

Smilje

Helichrysum Italicum

Veoma radan, prelazi sve granice, kako kod sebe tako i kod drugih. Stavlja sebe na prvo mesto. Ljut ako mu protivurečiš. Voli sebe i poklanja pažnju izgledu. Perfekcionista, takav da ne podnosi ni jednu boru, ožiljak ili nepravilnost na svom telu i licu. Podvrgava se plastičnim operacijama. Zbog prekomernog rada ima proširene vene. Kada se iscrpe pada u depresiju, emotivnu i mentalnu iscrpljenost, letargiju i apatiju.

Eterično ulje Smilja, vrsta Helichrysum italicum:

Miris drvenasto-medni sa podtonom čaja. Nota srednja. Podstiče osobinu samoisceljenja organizma. Fantastičan na mestima svežih ožiljaka, operacija klasične i plastične hirurgije. Podmlađuje! Čist koncentrat se nanosi na bore, ožiljke i proširene vene. Mešavina bademovog ili arganovog ili lešnikovog ulja (50 ml.) i 20 kapi smilja nanosi se na lice, vrat i ruke kao serum za podmlađivanje i zatezanje kože. Dodajte 5 kapi u postojeću kremu za ruke i lice pa ćete videti čudo. Daje fenomenalne rezultate kod proširenih vena i trombova. Leči uboje i podlive.

Eterično ulje smilja je toliko nežno da se koristi u kupkama za bebe. Staviti 3 kap bademovog ulja i 1 kap smilja u kadicu punu vode. Za dezinfekciju očiju, možete staviti direktno kap smilja sa spoljašnje strane kapka i nežno ga utrljati oko celog oka ili pomešano sa susamovim ili ribljim uljem (odnos 20 kapi smilja i 20 kapi ulja). Dezinfikuje i smiruje upaljeno, crveno, zagnojeno i krmeljivo oko. Inhalirajte se u slučaju kašlja, astme i bronhitisa. Odličan kod reume i artritisa.

Matičnjak

Melissa Officinalis

Osobe ovog tipa su veoma duhovni, nikad nije na zemlji. Često u mašti i snovima. Sve kupi izsvoje okoline. Meri puls prostorije u koju uđe. Lako ulazi u euforična raspoloženja. Intuitivan, inteligentan. Mozak radi 200 na sat. Teško može da se opusti, smiri i zaspi.

Eterično ulje Matičnjaka (Melissa Officinalis),

Miris svež, prijatan, podseća na limun. Nota srednja. Opušta i smiruje prenapet nervni sistem. Koristi se u toploj vodi (lampu za aromaterapiju), kraj kreveta za spavanje. Dobro je ubaciti par kapi u noćnu kremu. Umiruje, vraća nas u balans, smiruje preaktivan um modernog čoveka. Snižava krvni prizisak i smanjuje lupanje srca. Otklanja strahove. Rasteruje crne misli. Ne više od 3 kapi u punoj kadi vode, fantastična je kupka pre spavanja. 

Lepo se kombinuje sa ružom, lavandom.

Lavanda

Lavindula Agnustifolia

Osobe ovog tipa zbog dugotrajnog stanja stresa su nervozni, zabrinuti, umorni i pomalo kapriciozni. Teško ga je oraspoložiti i uvek mu nešto smeta. Sumnjičav je i kritičan. Ekstremno razdražljiv i besan. Pokriva sve probleme sa kožom i sluzokožom, čak i želutca. Od opekotina, rana, gnojnih procesa. U ovu grupu spadaju i ovisnici (narkomanija, alkoholizam, kocka…). Pun toksina, od toksičnih misli i hemijskih elemenata iz vode, hrane i
vazduha do teških metala. Zgrčen, pa nije u stanju da ih otpusti.

Eterično ulje lavande vrsta Lavandula angustifolia:

Miris snažan čist, cvetan, klasičan. Nota srednja. Čini čuda u detoksifikaciji tela i duše. Neguje kožu.
Posebno dobar antibaktericid, virostatik, čisti gljivice i druge patogene u našem telu, ali i oko nas. Koristi se i za dezinfekciju rublja, daske za seckanje povrća, radnih površina, klima uređaja i podova. Opušta, smanjuje bes i ljutnju. Vraća poljuljanu ravnotežu duha i tela. Ublažava glavobolje i menstrualne bolove. Smiruje upalne procese.
Direktno se može naneti na bolno mestu ili opekotinu nerazređeno. Koristi se od kupke za detoks, ulja za masažu do aromaterapeutskog dejstva u radnim prostorijam. Dobro dezinfikuje, pa služi umesto alkohola. Lepo se kombinuje sa ružom, smiljem i maticnjakom. Podspešuje delotvornost ulja sa kojim se pomeša.

Close Menu
×
×

Cart