Rose Otto

4499 дин.7999 дин.

Očisti

Opis

Ruža – kraljica cveća! Biljka kojoj od davnina daju posebne moći. Ime je dobila od grčke reči rodon – crven. Po jednoj legendi ruža je nastala u isto vreme kada se i Afrodita rodila iz morske pene, prvo je bila bela, ali je postala
ružičasta kada se Venera ubola na njen trn. Druga legenda govori da je crvena od Adonisove krvi kojeg je ubio Mars ljubomoran na njegovu ljubav prema Veneri. Poreklom iz Azije odakle se proširila po Mediteranu i Severnoj Evropi, obzirom na vrstu u stanju je podneti tropsku vrućinu i polarnu hladnoću, pa je nalazimo od Afrike do Sibira.

Gajenje ruže datira od 5000. g.p.n.e. u Kini gdje je bila toliko popularna da je Car zabranio njeno gajenje jer su se vrtovi ruža proširili na poljoprivredne površine i ugrozile proizvodnju hrane. Najstariji Evropski zapis nalazimo na
fresci na ostrvu Kritu i datira približno 2000. g.p.n.e. Postoje i glinene pločice  na kojima su priznanice za kupovinu eteričnog ulja ruže. Ruža je uvek bila cenjena kao biljka, njenim laticama ukrašavali su se stolovi, kitili mladenci, sastavni deo je mnogih plemićkih grbova, koristila se u kuhinji. Za proizvodnju eteričnog ulja i u parfimeriji danas se koriste dve glavne grupe vrsta ruža – Centifolia i Damascena. Centifolia raste u regionu Grasse,Francuska i Maroku a nazivaju ih još majskim ružama, porijeklom sa istočnog  Kavkaza, ima mali broj cvetova, pa se danas kalemi na druge vrste koji daju veći prinos cvetova. Od ovih vrsta se rade tzv. apsoluti i koriste se u industriji  parfema i farmaceutskoj industriji.

Rosa Damascena ili Bugarska ruža, uspeva na području severno od Plovdiva u Bugarskoj dolini ruža na visini od 300 – 700 metara. Eterično ulje Bugarske ruže spada u najcenjenija i najfinija ulja. Dobija se destilacijom vodenom
parom. Ruže se beru rano ujutro i beru se dok je rosa, u roku od 7 sati trebaju biti destilisane da bi se očuvao miris. Berba počinje početkom maja i traje do 6 nedelja. Za jedan kilogram eteričnog ulja potrebno je 4000 kg ruža.

Indikacije i delovanje:

Koristi se kod: umora, malaksalosti, frigidnosti, impotencije, za negu suve i umorne kože. Eterično ulje ruže zbog svog delovanja na psihu i emocije nezaobilazno je u tretiranju stanja šoka, traume , dubokih depresija i stanja tuge, a tako i  nesanice povezane sa osećanjima straha i napuštenosti. Ruža nam pomaže da prihvatimo i otpustimo emocije koje nas guše, povežemo se sa sobom i svojom dušom, ona će rasterati oblake na našem vidiku i olakšati bol povreda koje su nam nanesene.

Ružom slavimo dolazak na ovaj svet, ali i odajemo počast i pozdrav na odlasku, ona predstavlja vibraciju između dva sveta i olakšava dolazak, ali i odlazak bez žaljenja i tuge, slaveći snagu večne i bezuvetne ljubavi.

Dodatne informacije

Težina -
Veličina

2ml, 5ml

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Rose Otto”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Close Menu
×
×

Cart