100% 

EKO / BIO / ORGANIC 

Hladno cedjeni sok

 Suvi plod 

Čaj 

Planinske Sibirske Aronije (Aronia Melanocarpa

COVID-19 I ARONIJA

Usled nedovoljno informacija vezanih za funkcionisanje i delovanje virusa COVID-19, preduzeće Imoplex+ ne može da garantuje da će Vam uzimanje matičnog soka od Aronije uopšte pomoći u borbi protiv infekcije izazvane korona virusom COVID-19!

Uzimanje matičnog soka od Aronije u svrhu prevencije i lečenju infekcije izazvane korona virusom COVID-19 radite na svoju odgovornost!

12 BENEFITA

Snažan antioksidans

Desetine različitih antioksidanata nalazi se u aroniji. Sadrži veliku količinu tanina i flavonoida, a glavnu ulogu ima antocijanin, što aroniju čini najjačim poznatim antioksidansom današnjice.  

Kao antiksidans, aronija povećava opšte zdravlje organizma, tako što eliminiše slobodne radikale u krvotoku, koži, očima, organima i tkivima.

100g zrelih plodova aronije sadrži 16.100 ORAC jedinica, dok je dnevna doza potrebna za zaštitu tkiva od 3.000 do 5.000 ORAC jedinica.

Zbog toga je dnevno dovoljno popiti samo 30-50ml aronija soka za zdrave ili 100-200ml za bolesne.

Antikancerogeno dejstvo

U velikom procentu „ubija“ maligne stanice tumora mozga, pluća, dojke, debelog creva i jetre. Istraživanja su pokazala da antocijan sadržan u aronij može da bude efektivan u borbi protiv raka debelog creva. 

S obzirom na to da je ovaj tip raka jedan od najrasprostranjenjih, aronija može da bude ukusna preventivna mera protiv njega, pogotovo ako imate predispozicije da ga dobijete.

Varenje 

Aronija je bogata dijetetskim vlaknima, što znači da će omogućiti vašem organizmu nesmetano varenje i efikasno kretanje hrane kroz creva. Pomaže i kod tvrde stolice, proliva, grčeva, nadimanja… 

Organska jedinjenja u aroniji štite creva od opasnih bakterija. Suva aronija efikasna je kada su u pitanju problemi sa želucem i bubrezima.

Kognitivni poremećaji 

Jedan od najštetnijeg dejstva slobodnih radikala je to što loše utiču na mozak i kognitivne puteve. 

Antocijanin u aronij direktno je povezan sa povećanjem aktivnosti neuralnih  puteva i sa smanjenjem oksidativnog stresa u mozgu. Time se smanjuje pojava alchajmera, demncije i drugih kognitivnih poremećaja povezanih  sa starenjem.

Mršavljenje

Aronija ima nizak procenat kalorija i masti, ali sadrži i dijetetska vlakna i bogatstvo hranjivih materija. Može da spreči gomilanje sala na stomaku, naravno, uz izmenu ishrane. Ako želite da budete siti i zdravi,aronija može biti dodatak u vašoj svakodnevnoj ishrani.

100g aronije sadrži samo 47kcal, 9,6 ugljenih hidrata, 0,5g ukupnih masti, 0 holesterola.

Vid

Tokom Drugog svetskog rata, vojni piloti su često jeli pekmez od aronije, jer su verovali da im popravlja vid noću. Zaista, antioksidansi u bobicama mogu usporiti slabljenje vida i nastanak katarakte. Zbog toga se aronija preporučuje svima koji zbog tipa posla spadaju u rizičnu skupinu: onima koji mnogo vremena provode na direktnom suncu ili za računarom. 

Takođe, karoten u aroniji može da smanji oksidativni stres u očima.

Jača imuni sistem

Kolagen u aroniji zadužen je za rast i obnovu novih tkiva, organa, krvnih sudova i ćelija, dok je vitamin C dobar za bela krvna zrnca, koja funkcionišu kao prva linija odbrane imunog sistema. U aroniji se  nalazi 28.26% magnezijuma, 23.33% vitamina C, 13.95% dijetetskih vlakna, 7.80% vitamina E i 7.75% gvožđa.

Starenje

Kako starimo, oksidativni stres utiče na kožu, što dovodi do stvaranja bora, staračkih pega, pojave mrlja i ožiljaka. Antioksidanti u aroniji mogu da spreče ove pojave i da zategnu kožu, čime možete zavarati godine. 
Aronija sprečava stvaranje slobodnih radikala, kao i „napad“ na zdrave ćelije u telu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprečavajući razvoj hroničnih bolesti. 

Prevencija dijabetesa

Vlakna u aroniji imaju uticaj na regulaciju povišenog inuslina, što pomaže održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.
Nezaslađen sok od aornije odličan je dezert za dijabetičare.

Antibakterijski efekat

Istraživanja su pokazala da aronija ima direktan efekat na lecenje gripa i bakterijskih infekcija, tako da je korišćenje aronije odlična preventivna mera u sezoni gripa i kada osećate simtome prehlade.

Krvni pritisak i srce

Sadržaj kalijuma u aroniji je dovoljno visok da značajno utiče na zdravlje srca.

Kalijum utiče na širenje krvnih sudova i rasterećuju kardiovaskularni sistem.

Opuštanje krvnih sudova i arterija povećava protok krvi i krvni pritisak pada, tako da se smanjuju šanse od srčanog udara i šloga. Vlakna i antioksidansi su partneri kada je u pitanju snižavanje holesterola i izbacivanje slobodnih radikala.

Štiti urinarni trakt

Efikasno uklanja simtpome poput učestalog mokrenja, nelagodnosti pri mokrenju i mutan urin. Te infekcije urinarnog trakta, prvenstveno izazvane ešerihijom koli, sibriska aronija suzbija 5 do 10 bolje nego ostale vrste, a sve to zbog hininske kiseline koja se nalazi u njoj.  

Za probleme urinarnog trakta najbolje je koristiti sok od aronije